Onderwatertaart

Benodigdheden:

  • 150 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakpasta – Slagroom
  • 250 gram FunCakes Modelling Paste – White
  • 650 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Royal Blue
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Leaf Green
  • FunCakes Musketzaad – Wit
  • 15 ml water
  • 3 eieren
  • 125 ml water
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Eetbare lijm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Extra diepe ronde bakvorm van Ø 15cm
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • Wilton spuitmondje #12
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • Wilton fondant smoothers
  • Knife scribertool, bijvoorbeeld van FMM
  • Modelling tool – bulbulous cone, bijvoorbeeld van PME
  • Modelling tool – cutting wheel, bijvoorbeeld van PME
  • Cocktailprikkers
  • Kwastje


Bereidingswijze:
De letters voor bovenop de taart maak je idealiter twee dagen van tevoren met modelling paste zodat het goed kan drogen. Check voor de benodigdheden en werkwijze dit recept.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchteoven 160°C). Maak 125 gram Mix voor Botercrème en 150 gram Mix voor Biscuit klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en biscuit. Vet de bakvorm in met bakspray en vul met het biscuitbeslag. Bak gedurende 30-35 minuten en stort na het bakken op een taartrooster om volledig af te laten koelen.

Breng de botercrème op smaak met de slagroomsmaakpasta. Snijd de biscuit twee keer door en vul en smeer rondom af met botercrème. Zet in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven.

Kleur 450 gram witte fondant met de blauwe kleurstof maar kneed niet helemaal door. Zo krijg je een gemarmerd effect. Rol dit uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad en bekleed hiermee de taart. Werk de taart netjes af met behulp van de smoothers en snijd het overtollige fondant weg met een mesje. Kleur vervolgens de rest van het witte fondant naar verhouding in de andere kleuren.

Voor het oranje koraal rol je de fondant uit tot een dikte van 2mm, snijd er met het cutting wheel een vierkant van en steek met het spuitmondje #12 grote en kleine rondjes uit. Plak dit met eetbare lijm een beetje golvend tegen je taart.
Voor het gele koraal rol je kleine balletjes. Maak daarin een gat met de bulbulous cone. Maak voor het paarse koraal druppelvormige kegeltjes en duw hier aan de bovenkant weer de bulbulous cone in.

Van het groen rol je op je werkblad sprietjes. Snijd ze af op de juiste maat. Dit alles plak je tegen de taart aan met wat eetbare lijm.

Voor de luchtbelletjes doop je je kwastje eerst in de lijm en daarna in het potje musket. Smeer het kwastje met de musket af tegen je taart. Als laatste prik je de letters in de taart. Zet tot gebruik koel.