Muffin met aardbeien

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Muffin
  • 110 gram plantaardige olie
  • 200 ml water
  • Muffin/cupcake bakvorm (standaard)
  • 6 baking cups
  • 100 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 gram roomboter
  • FunCakes smaakstof -aardbei friszuur-
  • 100 gram aardbeien
  • Spuitzak
  • 4 campagne glazen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Mix 250 gram mix, 110 ml olie en 100 ml water. Klop het in 5 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel de baking cups over de bakvorm en vul deze tot vlak onder de rand. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 25 minuten. Laat de muffins na het bakken afkoelen en verkruimel ze, maar niet in al te kleine stukjes.

Maak de FunCakes mix voor Botercrème aan met 100 ml water en laat deze een uur staan. Laat ook de roomboter op kamertemperatuur komen. Klop 125 gram roomboter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg 1 theelepel smaakstof aardbei friszuur toe. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de crème.

Snij de aardbeien in klein stukjes. Vul de glazen met een laagje muffin, laagje crème, laagje aardbeien en dan weer een laagje crème. Herhaal dit tot je 3 cm onder de rand eindigt. Maak de glazen helemaal af met een laatste laagje aardbeien.

Aantal glaasjes:
4 stuks.