Mok warme chocolademelk

Benodigdheden:

  • 200 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Bakspray
  • FunCakes smaakpasta witte choco
  • 600 gram FunCakes fondant bright white
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby Blue
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Brown
  • FunCakes Dip ‘n Drip Wit
  • FunCakes mini marshmallows
  • FunCakes spuitzak 30 cm
  • FunCakes eetbare lijm
  • Beetje aangemaakte FunCakes royal icing
  • FunCakes suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • 3 eieren
  • 20 + 125 ml water
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • Wilton cooling grid
  • Wilton cake leveler
  • Wilton spatula hoek
  • Wilton rolling pin
  • Ronde bakvorm 10 cm, bijvoorbeeld van PME (2x)
  • Sneeuwvlok plunger uitsteker small, bijvoorbeeld van PME
  • Tappits magical lower case, bijvoorbeeld van FMM
  • Knife scriber tool, bijvoorbeeld van FMM
  • Kwastje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 200 gram Mix voor Botercrème en 125 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpannen in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de twee pannen. Bak de biscuits in 30-35 minuten gaar en stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de smaakpasta.

Snijd de biscuits allebei twee keer door met de taartzaag en vul ze met een dun laagje botercrème en smeer alleen de zijkant af.

Kleur bijna al het witte fondant licht blauw. Rol dit uit tot een langwerpige lap en leg dit alleen om de zijkant van de taart heen. Snijd het overtollige weg met een mesje. Maak van blauwe fondant twee oren voor de mok. Hiervoor maak je twee rolletjes die je in de vorm van een oor laat drogen. Idealiter maak je deze 1 à 2 dagen eerder zodat het goed kan drogen.

Rol het witte fondant heel dun uit (1 mm) en steek hier sneeuwvlokjes uit. Voor de tappits rol je ook het witte fondant heel dun uit en snijd hier vierkantjes van die iets groter zijn dan de tappit letters en laat 10 minuten aan de lucht drogen. Vervolgens leg je de tappit op een vierkantje, schuif even heen en weer en tik zacht de tappit op tafel. De letters komen er makkelijk uit. Is dit niet het geval dan is je fondant te dik uitgerold. Plak de letters en de sneeuwvlokjes met wat eetbare lijm op de taart en het oor plak je vast met wat royal icing.

Verwarm een paar volle eetlepels Dip ’n Drip voor 10 seconden in de magnetron en kleur het bruin. Vul hier mee een spuitzak en spuit de hele bovenkant van de taart hiermee vol en laat hier en daar iets over de rand gaan. Strooi bovenop mini marshmallows.

Aantal taartjes:
2 stuks.