Mojito Sundance

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 75 gram FunCakes Enchanted Cream
  • 100 gram FunCakes Mix voor Bavarois Naturel
  • 1 pot FunCakes Koude Gelei
  • 20 gram FunCakes Eiwitpoeder
  • 100 gram FunCakes Chocolate Melts Wit
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • 125 gram zachte boter
  • 3 eieren
  • 170 ml water
  • 50 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 80 ml witte rum
  • 40 ml versgeperst limoensap
  • Munt
  • 5 limoenen
  • 140 gram kristalsuiker
  • FunCakes wegwerpspuitzak 30 cm
  • Sloffenbakrand, bijvoorbeeld van Patisse
  • Wilton Decorating Tip #125
  • Wilton Decorating Tip #1A
  • FunCakes Acetaatfolie
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak de Mix voor Cupcakes zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verdeel dit over de met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van ongeveer 1 cm en in elk geval groter dan de bakring. Bak de plaat met mix in 15-20 minuten goudbruin en laat daarna op het aanrecht afkoelen. Snijd de blaadjes van 8 takjes munt heel fijn. Rasp van 4 limoenen de schil. Steek de bakrand in de plak cake en leg dit samen op een rechte plank die in de vriezer past. Sla de slagroom lobbig en maak de 100 gram Mix voor Bavarois aan met 80 ml witte rum en 40 ml versgeperst limoensap. Roer dit samen met de munt en limoenrasp door de lobbige slagroom. Kleur eventueel met een beetje groene kleurstof ietsje groener. Doe acetaatfolie aan de binnenkant van de bakrand, spatel de bavarois in de vorm en zet dit minimaal een dag in de vriezer. Maak de hele pot koude gelei aan met rasp van een hele limoen en sap van een halve en smeer dit over de bevroren bavarois. Zet het in z’n geheel terug in de koelkast zodat het rustig kan ontdooien.

Verwarm de oven voor op 130°C (heteluchtoven 110 °C). Verwarm voor de meringues de suiker ongeveer 10 minuten in de oven, maar zorg dat het niet gaat karamelliseren. Doe de 20 gram eiwitpoeder samen met de 120 ml water in een schaaltje, roer dit krachtig door elkaar en zet even 10 minuten weg. Hierna klop je het in de mixer op hoge stand tot een schuimige massa onder voortdurend toevoegen van de warme suiker. Dit doe je beetje bij beetje. Het meringueschuim is goed als het mooie witte pieken trekt. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje #1A en spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat kleine torentjes. Bak dit in de oven (130°C, heteluchtoven 110°C) in een uur droog. Verwarm in de magnetron de witte chocolade en spuit op een stuk bakpapier mooie grote doppen. Tik eventueel op tafel zodat ze iets uitvloeien en platter worden. Laat ze opstijven in de koelkast.

Voor het decoreren maak je de Enchanted Cream zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje #125 en maak in de lengte over de taart een zigzag beweging van crème. Decoreer verder met wat schijfjes limoen, blaadjes munt, de chocolade callets en de meringues. Je houdt meringues over, maar die kan je lekker opsnoepen!