Miserable met hazelnoot crème

Benodigdheden:

  • 250 gram eiwitten
  • 50 gram suiker
  • 250 gram FunCakes Amandelmeel
  • 250 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • Bakplaat 40×30 cm
  • Bakpapier
  • 250 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 250 ml water
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • Cacao
  • 3 eetlepels FunCakes Praline Hazelnoot Vulling
  • Bakvorm 20×30 cm

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C ). Klop de eiwitten met 50 gram suiker goed stijf. Meng het amandelmeel met de suiker en het bloem. Spatel dit door het eiwitschuim heen en verdeel het beslag gelijkmatig over een bakplaat met bakpapier. Bak het biscuit in 20 minuten en laat het afkoelen op het rooster.

Vermeng met een garde 250 gram mix voor botercrème met 250 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 300 gram boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de 3 eetlepels praline toe en mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème.

Snijd het biscuit doormidden in twee gelijke delen. Plaats een deel in de bakvorm en verdeel de praline botercrème over het biscuit. Plaats het twee deel biscuit daar bovenop en zet het geheel in de koelkast.

Snij de gebakjes in lange stroken en decoreer het geheel af met flink wat suikerbakkerspoeder en cacao.

Aantal gebakjes:
16 stuks.