Mini Xmas Gingerbread Taart

Benodigdheden:

  • 200 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Gingerbread
  • FunCakes Bakspray
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 100 gram FunCakes Mix voor Royal Icing (reeds aangemaakt)
  • FunCakes Smaakpasta Speculaas
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken 30 cm
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Holly Green
  • 150 gram FunCakes Rolfondant Bright White
  • 500 gram FunCakes Marsepein Passion Red
  • FunCakes Suikerdecoratie Gingerbread
  • FunCakes Zwarte parels
  • FunCakes Eetbare lijm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder om fondant en marsepein op uit te rollen
  • 3 + 1 eieren
  • 20 + 60 + 125 ml water
  • 60 + 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø10 cm, bijvoorbeeld van PME (2x)
  • Wilton spuitmond #2
  • Wilton rolstok
  • Wilton Gingerbread Boy uitsteker 7,5 cm
  • Wilton Cooling Grid
  • Wilton Spatula hoek
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton bakpapier
  • Smoothers, bijvoorbeeld JEM
  • Knife/scriber tool, bijvoorbeeld van FMM
  • Holly Leaf Plunger Cutter Set/3, bijvoorbeeld van PME
  • Candy canes
  • Kwastje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram Mix voor Gingerbread met 1 ei, 60 gram boter en 60 ml water tot een stevig deeg en laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit op een met magic roll-out powder bestoven werkblad (tot ca. 2/3 mm dikte). Steek de koekjes uit en bak ze in het midden van de oven in ca. 10-12 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen.

Voor de taartjes gebruik je maar een paar koekjes, het overgebleven deeg kan je invriezen of leuke kerstkoekjes van maken.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 125 gram Mix voor Botercrème en 200 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpannen in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de twee pannen. Bak de biscuits in 30-35 minuten gaar en stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de smaakpasta.

Plaats het spuitmondje #2 in de spuitzak en vul deze op met een beetje royal icing. Decoreer de gingerbread koekjes met de icing en gebruik de zwarte parels als oogjes. Laat ze uitharden.

Snijd de biscuits allebei 2 keer door en vul en smeer rondom dun af met botercrème. Gebruik de side scraper om de taarten strak af te smeren. Zet een half uur in de koelkast om op te laten stijven. Kneed de marsepein goed door en bekleed hiermee de twee taartjes.

Kneed de fondant goed door en kleur deze donkergroen met de kleurstof. Steek met de plunger uitsteker hulstblaadjes uit de groene fondant en plak deze langs de rand van de taart met wat eetbare lijm. Plak de gingerbread mannetjes van suiker langs de onderrand van de taartjes met een beetje eetbare lijm.

Spuit bovenop de taartjes wat royal icing en duw hier een koekmannetje in. Je kunt eventueel een saté prikker erachter zetten, voor extra stevigheid. Ga met de kwast door de royal icing heen om een sneeuw effect te creëren op je taart. Duw de candy canes in de taartjes en plaats ze tot serveren in de koelkast.

Met dit recept maak je 2 taartjes. Een taartje is geschikt voor 2 personen.