Mini red velvet driptaartjes

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Red Velvet Cake
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakpasta -Mascarpone Crème
  • 60 gram FunCakes Rolfondant – Forest Green
  • FunCakes Glaze Topping – Choco
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • 2 eieren
  • 70 gram plantaardige olie
  • 285 ml water
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • Diverse soorten blauw fruit: bramen, blauwe bessen, vijgen
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30 cm
  • FunCakes Bake Release Spray
  • Wilton -Perfect Height- Rolling Pin
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Decorating Tip #012 Round Carded
  • Wilton Recipe Right Non-Stick Cooling Grid
  • PME Deep Square Pan 22,5 x 22,5 x 7,5cm
  • PME Holly Leaf Plunger Cutter Set/3
  • Koekjes Uitsteker Ring Ø 6,5 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (160°C heteluchtoven) en vet de bakpan in met Bake Release Spray. Maak de Mix voor Red Velvet Cake en de Mix voor Botercrème aan zoals is aangegeven op de verpakking of in de basisrecepten voor red velvet cake en botercrème. Bak de cake in 35-40 minuten gaar en stort na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de mascarpone smaakpasta. Kneed het fondant door, rol het dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad en steek hier voldoende blaadjes uit met de plunger set. Snijd de red velvet cake één keer doormidden en steek hier met de koekjes uitsteker rondjes uit. Vul een spuitzak met de botercrème en spuitmondje #12. Spuit crème op de helft van de plakjes cake en plaats de andere helft van de plakjes erbovenop. Verwarm een paar eetlepels glaze topping in de magnetron (niet langer dan 10 seconden), doe in een spuitzak en spuit dit op de bovenkant van de cakejes. Laat het van de zijkant glijden voor het dripeffect. Decoreer met vers fruit en de fondantblaadjes. Zet tot gebruik in de koelkast.

Aantal:
6 à 7 gebakjes.