Meringuerol

Benodigdheden:

  • 6 gram FunCakes meringuepoeder
  • FunCakes Fruity Spread – Framboos
  • FunCakes Christmas medley
  • FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 56 ml water
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml slagroom
  • Verse frambozen, aardbeien en blauwe bessen
  • FunCakes wegwerpspuitzak 30 cm
  • Wilton Spatula hoek
  • Wilton bakpapier
  • Schone gestreken theedoek

Bereidingswijze:
Doe de meringuepoeder en het water in een schaaltje en roer het door. Er blijven klontjes zichtbaar. Mix dit op hoge snelheid tot een wit en schuimig geheel en voeg hierna al mixend in een straaltje de fijne kristalsuiker toe. Mix dit tot het pieken trekt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C). Smeer het schuim met een spatel uit op het bakpapier tot je een rechthoekige lap hebt met een dikte van ongeveer 1 cm. Laat dit 40 minuten in de oven drogen. Leg een schone gestreken theedoek op het aanrecht en strooi hier royaal suikerbakkerspoeder op. Leg het meringueschuim hier op met het bakpapier naar boven en trek dit er voorzichtig af. Laat ongeveer 10 minuten aan de lucht afkoelen. Klop ondertussen de slagroom (zonder suiker!) stijf en doe wat fruity spread in een spuitzak. Smeer de slagroom over de hele plaat schuim en drizzle de fruity spread eroverheen. Rol het met behulp van de theedoek voorzichtig op. Het zal hier en daar iets scheuren of breken maar dat geeft de juiste uitstraling aan de meringuerol. Bestrooi royaal met suikerbakkerspoeder. Was het fruit, snijd de aardbeien doormidden en leg dit boven op de rol. Strooi er de Christmas medley overheen en maak het af met een klein beetje extra suikerbakkerspoeder over het fruit.