Meringuegebakjes met room en aardbeien

Benodigdheden:

  • 4 eiwitten
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 10 gram maïzena
  • 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 250 ml water
  • 400 gram aardbeien
  • 30 gram suiker
  • Spuitmondje 1M van Wilton
  • Spuitzak

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C ).

Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel voorzichtig de poedersuiker en de maïzena door het eiwit mengsel. Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met het eiwitschuim. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit een cirkel van het mengsel en spuit op de rand hiervan nog een extra ring, zodat er een bakje ontstaat. Bak de meringue in 2 uur.

Meng 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250 ml water en klop de room met een garde of mixer ca. 5 minuten op tot een gladde massa. Laat de room even opstijven alvorens te verwerken.

Vul een spuitzak met de banketbakkersroom en vul de bakjes hiermee. Decoreer het geheel met aardbeien. Pureer 200 gram aardbeien met 30 gram suiker en giet dit over het schuim en room.

Aantal gebakjes:
6 gebakjes.