Marshmallows met caramel en chocolade

Benodigdheden:

  • 200 gram FunCakes chocolade melts puur
  • 1 zak marshmallows
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • FunCakes wegwerp spuitzak

Bereidingswijze:
Doe 50 gram suiker in een pan en verwarm deze totdat de suiker bruin begint te kleuren. Voeg vervolgens de rest van de suiker toe en laat het geheel mooi bruin van kleur worden. Als alle suiker gesmolten is voeg je de slagroom beetje bij beetje toe. Roer het geheel nog even goed door en laat de karamelsaus afkoelen.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak.

Dip nu de marshmallows in de karamel saus en zet deze op een bakpapier. Spuit vervolgens de chocolade er over en zet het geheel in de koelkast om hard te laten worden.

Aantal stuks:
50 marshmallows.