Marsepein Snoep Taart

Ingrediënten:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakpasta Citroen
  • FunCakes Wegwerp Spuitzakken 30 cm
  • FunCakes Bakspray
  • 700 gram FunCakes marsepein golden yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel Orange
  • FunCakes Dip ‘n Drip White
  • FunCakes Deco Melts Blauw
  • FunCakes Deco Melts Geel
  • FunCakes Deco Melts Lime Groen
  • FunCakes Deco Melts Oranje
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • 25 + 125 ml water
  • 4 eieren
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • Lemon curd
  • Wilton taartrooster
  • Wilton spatula hoek klein
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Wilton taartzaag
  • Wilton piping gel
  • Diepe ronde bakvorm Ø 20 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Smoothers, bijvoorbeeld van JEM
  • Knife/scriber tool, bijvoorbeeld van FMM
  • PME side scraper
  • Zak Manna Plofrijst
  • Witte chocoladereep
  • Diverse soorten snoep
  • Saté prikkers

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 125 gram Mix voor Botercrème en 250 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpan in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de pan. Bak de biscuit in 30-35 minuten gaar en stort na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de smaakpasta.

Smelt de Deco Melts op max. 500W in een kom. Roer elke 15-20 seconden de melts goed door. Stop met verwarmen zodra de melts bijna volledig gesmolten zijn (kleine stukjes nog zichtbaar). Blijf roeren totdat de melts volledig glad gesmolten. Breek de chocoladereep doormidden. Vul de spuitzakken met de Deco Melts en drizzle hiermee over de chocoladereep. Plaats de reep voor circa 15 minuten de koelkast om hard te worden.

Snijd de biscuit 2 keer door en vul met een laag lemon curd en de botercrème. Smeer daarna rondom af met botercrème. Gebruik de side scraper om de taart strak af te smeren. Zet een half uur in de koelkast om op te laten stijven.

Kneed het marsepein goed door en rol het uit tot een dikte van 3 mm op een met suikerbakkerspoeder bestrooid werkblad en bekleed hiermee de taart. Maak de bovenkant en zijkant mooi glad met de smoothers en snij het overtollige marsepein van de rand weg met een mesje.

Smeer langs de onderrand van de taart een beetje piping gel en plak de manna plofrijst er tegenaan. Vul een magnetron geschikt schaaltje met twee eetlepels dip ’n drip, kleur het oranje met de kleurstof en verwarm het ongeveer 10 seconden in de magnetron zodat het iets vloeibaarder wordt. Let op dat je het niet te warm maakt. Vul een spuitzak met de drip, knip er een klein puntje af en laat het vanaf de rand naar beneden glijden.

Doe een klein likje botercrème op de taart en zet hier de chocolade reep in tegen twee saté prikkers. Decoreer de taart verder af met allerlei snoep.