Mandarijnen cantuccini

Benodigdheden:

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 125 gram suiker
  • 125 gram FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel FunCakes smaakstof vanille
  • 1 eetlepel FunCakes smaakstof mandarijn
  • 1½ theelepel FunCakes Bakpoeder
  • 125 gram FunCakes geschaafde amandelen
  • 75 gram hazelnoten
  • 50 gram pistache noten
  • 1 losgeklopt ei
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Meng 250 gram, 2 eieren, 125 gram suiker, 125 gram suikerbakkerspoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel vanille smaakstof, 1 eetlepel mandarijn smaakstof en 1½ theelepel bakpoeder tot een samenhangend deeg. Roer daarna 125 gram geschaafde amandelen, 75 gram hazelnoten en 50 gram pistache noten door het deeg. Houd wat geschaafde amandelen apart voor de bovenkant.

Verdeel het deeg in vieren en maak hier vier rollen deeg van. Doe dit op een bebloemd werkblad. Leg de rollen op het bakpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Strooi er wat geschaafde amandelen op. Bak de koekjes in circa 20-25 minuten.

Haal de koekjes uit de oven en snijd deze direct in schuine plakjes, leg deze weer op de bakplaat en plaats deze terig in de oven. Zet de oven terug naar 130°C en bak de koekjes voor nog eens 10 minuten.

Aantal koekjes:
40 koekjes.