Madeleines met citroen glazuur

Benodigdheden:

  • 130 gram ongezouten boter
  • 3 eieren op kamertemperatuur (circa 150 gram)
  • 120 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 1 mespunt zout
  • 175 gram bloem
  • 1 eetlepel FunCakes bakpoeder
  • Geraspte schil van twee citroenen
  • Madeleine bakvorm
  • FunCakes wegwerp spuitzak
  • 150 gram FunCakes suikerbakkerspoeder
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pan met een dikke bodem op een middelmatige tempratuur totdat de boter een goudbruine kleur krijgt. Laat de boter afkoelen.

Vet de madeleine vorm in met een beetje van de gesmolten boter en strooi wat bloem in de bakvorm en zet de bakvorm in de koelkast. Gebruik een elektrische mixer of keukenmachine om de eieren, eidooier, suiker en zout 5 minuten te mixen tot een dik beslag. Roer de bloem en het bakpoeder met een spatel door het beslag heen.

Voeg de citroenschil en de afgekoelde boter toe, meng dit langzaam door het beslag tot de boter geheel is opgenomen door het beslag. Dek de kom af met folie en zet het beslag voor 1,5 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C).Doe het beslag in een spuitzak en spuit iedere madeleine vorm voor twee derde vol met het beslag. Bak de madeleines voor 8 à 9 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin kleurt. Koel de madeleines af op een rooster.

Voor het citroenglazuur meng je de suikerbakkerspoeder met het citroensap. Smeer het citroenglazuur met een kwastje op de madeleines en laat ze nog even op het bakrek liggen totdat het glazuur mooi opgedroogd is.

Aantal stuks:
circa 24 stuks.