Luxe Sinterklaas chocoladeletter

Benodigdheden:

  • Chocoladeletter400 gram FunCakes Chocolade Melts Puur
  • FunCakes Marsepeinen Sintfiguurtjes
  • FunCakes Marsepeinen decoraties Sint Assorti
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • Kruidnootjes en snoepjes
  • FunCakes Spuitzak 41 cm
  • Wilton Spuitmondje #1M
  • Suikerthermometer, bijvoorbeeld van Patisse

Bereidingswijze:
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Smelt tweederde van de chocolade in de magnetron. Zodra de chocolade volledig gesmolten is, voeg je de overige chocolade toe. Roe krachtig door tot alles chocolade is opgenomen door de warme chocolade. Dit heet tempereren of enten. Blijf de chocolade elke 10 minuten krachtig doorroeren om af te laten koelen, hierdoor wordt de chocolade dikker. Als de chocolade een temperatuur heeft bereikt van 31 à 32°C, klop dan de boter zacht en luchtig. Voeg de chocolade toe en roer krachtig door. Doe spuitmondje #1M in een spuitzak en vul met de chocolade. Spuit met een draaiende beweging een letter op een stuk bakpapier. Decoreer met kruidnootjes, snoepjes en marsepeinfiguurtjes.

Let op! Het is heel belangrijk dat je de chocolade tempereert zoals in het recept aangegeven is. Op deze manier krijgt de chocolade een mooie glans en een knak. Doe je dit niet dan komt de letter er dof uit te zien.