Low sugar taart met Enchanted Cream® en rode vruchten

Benodigdheden:

  • 450 gram FunCakes Mix voor Biscuit – Low Sugar
  • 200 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream® – Low Sugar
  • 360 gram eieren (7 stuks)
  • 175 ml water
  • 140 ml melk
  • Wilton bakvorm rond 15 en 20 cm
  • Wilton taartzaag
  • Wilton Spatula
  • Dowels
  • FunCakes taartkarton rond 17 en 22 cm
  • Taarttopper naar keuze
  • Frambozen
  • Granaatappel
  • Aalbessen
  • Appelbloesem

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 450 g mix voor Biscuit, 7 eieren en 45 water in een kom. Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid. Verdeel het beslag over de ingevette bakvormen (1/2 tot 2/3 vol) en bak de 15 cm biscuit in 25-30 minuten en de 20 cm biscuit in 30-35 minuten gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

Mix 200 g Mix voor Enchanted Cream® met 140 ml melk en 130 ml water voor 3 minuten op hoge snelheid.

Plaats de grote taart op het taartkarton en snij hem met de taartzaag twee keer door. Vul de lagen op met een laagje Enchanted Cream® en stapel de taart op elkaar. Smeer dan de buitenzijde dun af met Enchanted Cream®. Herhaal dit voor de kleine taart. Steek een paar dowels in de grote taart en plaats hierboven op de kleine taart.

Plaats de taartopper in de taart en versier deze verder af met frambozen, granaatappel, aalbessen en appelbloesem takjes.