Low sugar taart met bosvruchten

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit – Low Sugar
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème – Low Sugar
  • 200 gram eieren (4 stuks)
  • 240 gram ongezouten (room)boter
  • 225 ml water
  • Wilton bakvorm rond 20 cm
  • Wilton taartzaag
  • Wilton Spatula
  • FunCakes taartkarton rond 22 cm
  • Taarttopper naar keuze
  • Bosbessen
  • Bramen
  • Blaadjes munt
  • Eetbare viooltjes

Bereidingswijze:
Meng 200 g mix voor Botercrème met 200 ml water, klop het mengsel met een garde en laat dit mengsel minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 200 g mix voor Biscuit, 4 eieren en 25 water in een kom. Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de biscuit in de oven in 30-35 minuten gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

Klop 240 g boter in ca. 5 minuten zalvig. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).

Plaats de taart op het taartkarton en snij hem met de taartzaag twee keer door. Vul de lagen op met een laagje botercrème en stapel de taart op elkaar. Smeer dan de buitenzijde dun af met botercrème.

Plaats de taartopper in de taart en versier deze verder af met bramen, bosbessen, blaadjes munt en viooltjes.