Low sugar cupcakes met rood fruit

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cupcakes – Low Sugar
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème – Low Sugar
  • 490 gram (room)boter
  • 5 eieren
  • 200 ml water
  • Wilton muffin/cupcake bakvorm
  • Baking cups wit en roze, bijvoorbeeld van House of Marie
  • FunCakes wegwerpspuitzak
  • Wilton Spuitmond #1M
  • Rode bessen
  • Frambozen
  • Takjes appelbloesem

Bereidingswijze:
Meng 200 g mix voor Botercrème met 200 ml water, klop het mengsel met een garde en laat dit mengsel minimaal één uur opstijven op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 500 g mix, 250 g boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in de oven in ca. 18-20 minuten gaar.

Klop 240 g boter in ca. 5 minuten zalvig. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).

Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de crème. Spuit toeven op de cupcakes en decoreer ze met rode bessen, frambozen en appelbloesem.

Aantal cupcakes: 20 -24 cupcakes.