Liefdevolle fondant taart

Benodigdheden:

  • 200 gram FunCakes mix voor Biscuit
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 145 ml water
  • Ronde bakvorm 15 cm
  • Taartzaag
  • Taartkarton
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 250 gram (room)boter
  • FunCakes smaakstof -aardbei-
  • 400 gram FunCakes fondant rood
  • 50 gram FunCakes fondant wit
  • 50 gram FunCakes fondant roze
  • Rolstok
  • Suikerbakkerspoeder om uit te rollen
  • Smoother
  • Frill tool
  • Kwastje
  • Eetbare lijm
  • 3 hart uitstekers in verschillende maten
  • Impression mat naar keuze
  • Aardbeien Jam

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 200 gram mix, 3 eieren en 20 ml water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart gaar in 25-30 minuten. De taart is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster. Laat de biscuit goed afkoelen.

Plaats de taart omgekeerd op een taartkarton. Snij de biscuit met de taartzaag in 3 gelijke delen en markeer de lagen met cocktail prikkers die je recht onder elkaar in de biscuit steekt, zodat je na het vullen de taart weer exact op elkaar kunt zetten.

Maak de botercrème, zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vermeng met een garde 125 gram mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter. Mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog circa 10 minuten tot een gladde crème. Voeg een eetlepel smaakstof aardbei toe en mix het nogmaals goed door.

Smeer de eerste laag van de biscuit in met een laag aardbeien jam, plaats de tweede laag erop en smeer deze in met de botercrème. Plaats dan de laatste laag er boven op en smeer de gehele taart af met een dun laagje botercrème.

Kneed de rode fondant goed door. Strooi wat suikerbakkerspoeder op je werkblad en rol de fondant uit. Zorg ervoor dat er geen suiker aan de bovenkant van de fondant komt. Draai je plak na iedere 3 keer rollen een kwartslag, zodat het niet gaat kleven.

Als de plak groot genoeg is en een mooie dikte heeft, leg je hem op de afgesmeerde biscuit en druk je hem er voorzichtig om. Maak de fondant mooi strak met een smoother. Snij nu met een mesje de overtollige fondant aan de onderkant af.

Kneed de witte fondant goed door en rol deze uit op een beetje suiker. Steek nu met de grootste hartjes uitsteker 1 wit hart uit en steek met de middelste uitsteker 6 witte harten uit. Rol met je friller langs de randen van alle harten, zodat de rand gekruld wordt.

Kneed de roze fondant goed door en rol deze uit op een beetje suiker. Steek nu met de middelste hartjes uitsteker 1 roze hart uit en steek met de kleinste uitsteker 6 roze harten uit. Leg de roze harten op de impression mat en rol één keer stevig over de fondant, zodat de imprint goed te zien is.

Leg alle roze harten in de witte gefrilde harten en plak deze vast met een beetje eetbare lijm. Leg het grootste hart bovenop de taart. Plak vervolgens een middelste hart willekeurig midden op de rand van de taart. Plak vervolgens recht tegenover dit hart, het tweede hart. Tussen deze twee harten plak je de overgebleven 4 harten (let goed op dat het mooi verdeeld zit).

De overgebleven witte en roze fondant rol je beiden tot een even lange worst. Gebruik hierbij je smoother om een egale worst te maken. De worsten moeten ongeveer anderhalf keer de omtrek van de taart zijn. Pak nu de uiteinden van de worsten en draai deze om elkaar. Plak wat eetbare lijm onderaan de taart en plak de rand om de taart. Snij de overtollige fondant weg.

Aantal taartpunten:
6-8 stukjes.