Kruidige pompoentaart met roomkaastopping

Benodigdheden:

  • Pumpkinspice500 gram FunCakes Mix voor Pumpkin Spice
  • 375 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 250 gram FunCakes Modelling Paste – Wit
  • Klein stukje FunCakes Rolfondant – Groen
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Oranje
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bruin
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Cherry Red
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Milk Chocolate
  • FunCakes Edible Glue
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • 80 ml water
  • 3 eieren
  • 150 ml plantaardige olie
  • 150 gram geraspte pompoen
  • 40 gram gehakte walnoten
  • 40 gram rozijnen
  • 200 gram roomkaas of Monchou
  • 150 gram zachte ongezouten boter
  • 1 theelepel Wilton vanille-extract
  • Ronde Wilton bakvorm Ø20cm x 7,5cm
  • Bladuitsteker, bijvoorbeeld van FMM
  • Veining mat, bijvoorbeeld van FMM
  • Plunger voor een madeliefje, bijvoorbeeld van PME
  • Wilton Cake Release
  • Wilton Taartrooster
  • Wilton Spatula
  • Wilton Perfect Height Rolling Pin
  • Wilton kwastjes
  • Cocktailprikkers

Bereidingswijze:
Pumpkinspice2
Maak de dag van tevoren de pompoenen en de blaadjes, zodat deze goed kunnen drogen. Kleur hiervoor de helft van de modelling paste oranje en de andere helft bruin. Rol voor de pompoenen in je handen verschillende maten balletjes en duw met een cocktailprikker gleuven in het balletje. Accentueer de gleufjes een beetje met de rode dusts. Rol een klein stukje groen fondant uit en steek hier een paar daisies uit. Plak deze bovenop de pompoentjes. Voor de steeltjes rol je van bruin modelling paste een worstje, druk de bovenkant iets plat en plak dit op de pompoen. Rol nu de bruine modeling paste dun uit, steek hier verschillende blaadjes uit en geef ze met de veining mat een nerfje. De blaadjes moeten goed droog zijn voor je ze gaat kleuren met poeder. Gebruik hiervoor de bruine poeder en kleur de blaadjes langs de randjes.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ). Rasp de pompoen of snijd in hele kleine stukjes. Doe 500 gram Mix voor Pumpkin Spice met 80 ml water, 3 eieren (150 gram), 150 ml (140 gram) plantaardige olie en 150 gram geraspte pompoen in een mengkom en mix dit op lage snelheid tot een glad beslag. Spatel als laatste de rozijnen, noten en pompoen erdoor. Vet de bakpan in met Cake Release en doe het beslag erin.  Bak de cake in 50-60 minuten gaar en stort hem daarna op een taartrooster om af te laten koelen.
Doe voor de topping de 200 gram roomkaas of monchou, 150 gram zachte boter en een theelepel vanill- extract in een mengkom en roer dit glad zonder klontjes. Voeg vervolgens in één keer alle suikerbakkerspoeder toe en meng dit tot een glad geheel. Smeer dit lekker dik over de cake en decoreer met de pompoenen en blaadjes.