Kokos chocolade truffels

Benodigdheden:

  • 150 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • Dienblad bekleed met bakpapier
  • Spuitzak met Wilton spuitmondje 12
  • Cocktailprikkers
  • 400 gram FunCakes chocolade melts puur
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof kokos
  • 50 gram kokos

Bereidingswijze:
Mix 150 gram mix voor Enchanted Cream met 100 ml melk en 100 ml water 3 minuten op hoge snelheid. Voeg de kokos smaakstof toe en meng het geheel.

Plaats spuitmondje 12 in een spuitzak en vul deze met de crème. Spuit toefjes op het dienblad. Plaats een cocktail prikker in iedere toefje en plaats het dienblad in de vriezer voor minimaal 60 minuten.

Vul een plastic of glazen kom met 400 gram chocolade melts. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Je kunt de chocolade ook smelten met een chocolade smelter. Deze houdt de chocolade vloeibaar, dit is handig omdat de chocolade snel afkoelt door de koude toefjes.

Zodra de toefjes geheel bevroren is, haal je deze in porties van 5 uit de vriezer. Pak de toefjes vast bij de cocktail prikker en doop deze in zijn geheel onder in de chocolade. Houdt de truffel nu horizontaal en tik de overtollige chocolade van de truffel. Plaats de truffel op een bordje, verwijder de cocktail prikker en bestrooi deze met de losse kokos.

Aantal truffels:
25 – 30 stuks.