Kiwi Roos Tartelettes

Benodigdheden:

  • Mini Tartelette Pans 6 cm b.v. van Fat Daddio’s
  • 250 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • ½ geklopt ei
  • Eetlepel cacaopoeder
  • Bloem om te bestuiven
  • Rolstok
  • Bakspray
  • Ronde koekjes uitsteker 8 cm
  • 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 250 ml water
  • 6 rijpe kiwi’s
  • Lepel
  • Scherp mesje
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Kneed 250 gram mix, 75 gram roomboter, ½ geklopt ei en een eetlepel cacaopoeder tot een deeg. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 0,2 cm dikte). Steek de koekjes uit. Spray de tartelette vormpjes in met de bakspray, leg er een rondje koekjesdeeg in en druk iets aan. Bak de koekbakjes in circa 12-14 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je de vormpjes verwijderd.

Meng 100 gram mix voor Banketbakkersroom met 250 ml water. Klop de room met een garde of mixer in ca. 5 minuten tot een gladde massa. Vul de bakjes met een flinke eetlepel room.

Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd vervolgens de kiwi’s in hele dunne plakjes. Schuif de plakjes voorzichtig uit elkaar tot je een sliert hebt van kiwi schijfjes. Nu rol je voorzichtig de schijfjes op totdat zich een roos vormt. Zet de kiwi roos voorzichtig op de gevulde tartelettes.

Aantal gebakjes:
10-12 stuks.