Kiwi-citroendessert

Benodigdheden:

  • 50 gram FunCakes Mix voor Bavarois – Citroen
  • 250 ml slagroom
  • 10 rijpe kiwi’s
  • 3 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 1 cup jus d’orange
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 30 cm
  • Wilton maatlepeltjes
  • Staafmixer
  • Dessertglazen
  • Parapluutjes

Bereidingswijze:
Schil 8 kiwi’s, snijd ze in grove stukken en pureer ze helemaal glad met de staafmixer. Meet 1,5 cup af. Voeg hier 1 cup jus d’orange en 3 eetlepels fijne kristalsuiker aan toe. Verwarm in een pannetje op het vuur en roer net zolang tot de suiker helemaal opgelost is. Laat het mengsel afkoelen. Doe de kiwipuree in een spuitzak. Houd de glaasjes schuin en laat de kiwi puree er in lopen. Zet deze glaasjes een paar uur schuin in de vriezer. Op deze manier blijft het in deze vorm staan als je de bavarois er in doet.

Klop de slagroom lobbig. Maak 50 gram bavaroismix aan met 60 ml water en spatel dit door de lobbige slagroom. Doe dit in een spuitzak en spuit dit op de bevroren kiwipuree. Zet in de koelkast zodat de bavarois kan opstijven en de kiwi puree langzaam kan ontdooien.

Voor de decoratie snijd je de overige kiwi’s in hele kleine stukjes. Schep dit boven op de bavarois. Zet er eventueel een parapluutje in.

Aantal:
6 desserts