Kipkoekjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Koekjes
  • 450 gram FunCakes Mix voor Royal Icing
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Roze
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Geel
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bruin
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Leaf Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Rood
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Zwart
  • 1 ei
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 55 ml water
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30cm
  • Wilton Comfort Grip Cutter Rond
  • Ovale uitsteker van ongeveer Ø 2 cm
  • Uitsteker in de vorm van een kip
  • Wilton Wide Glide rolling pin
  • Wilton spuitmond #233
  • 3x Wilton spuitmond #2
  • Wilton paletmes
  • Wilton bakpapier
  • PME needle tool
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Maak 500 gram Mix voor Koekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Verpak het deeg in plastic folie en leg een uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Haal het deeg uit de koelkast, kneed het met de hand weer soepel en rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek kippen (snijd de pootjes er af), rondjes en eitjes uit. Gebruik voor de eitjes de kleine ovale uitstekers en snijd van de kip eventuele pootjes af zodat deze een rechte onderkant krijgt. Leg ze met enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in 10-12 minuten gaar en bruin. Heb je deeg over? Verpak het in plastic folie en bewaar het in de vriezer voor een volgende keer! Laat de koekjes na het bakken afkoelen op het aanrecht.

Maak 450 gram Royal Icing zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verdeel de icing over
6 schaaltjes en verdun 4 ervan met wat water tot het een yoghurtdikte bereikt. Kleur deze roze, geel en rood, laat één bakje wit. Kleur de twee andere schaaltjes met stijve icing bruin en groen.

Spatel op de ronde koekjes groene icing en smeer het uit. Doe de bruine icing in een spuitzak met spuitmond #233. Spuit met de bruine icing een nest op de koekjes.

Doe de roze icing in een spuitzak met spuitmond #2 en vul de kip op volgens de lijnen van het voorbeeld, de gele snavel en de rode kam en lel sla je dus over. Met behulp van de needle tool duw je de icing tot in alle hoekjes. Met de dunne gele icing laat je kleine stipjes in het roze glazuur vallen. Hiervoor gebruik je ook spuitmond #2. De gele stipjes versmelten met het roze glazuur. Laat deze laag een uurtje aan de lucht drogen.

Met de witte icing spuit je een paar eitjes helemaal wit en een aantal voor de helft. Gebruik ook hier weer de needle tool om het mooi te verdelen. De gele icing gebruik je nu om de kuikentjes mee te maken en de snavel van de kip. Doe nu de rode icing in een spuitzak met #2 en maak de kammen en de lel. Met de needle tool neem je een heel klein drupje rode icing op en leg dit op de kuikentjes. Dit is het snaveltje. Pak nu weer de roze icing en spuit op de kip kleine stipjes en vleugels. Met de witte icing maak je vervolgens op de kip en de kuikentjes oogjes. Laat nu de koekjes een paar uur drogen. Maak tot slot pupillen en wimpers met de zwarte eetbare stift. Als de koekjes helemaal droog zijn plak je de kip met de kuikentjes en eitjes met een beetje stijve icing in het nest.