Kikker taart

Ingrediënten:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 300 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 400 gram FunCakes Fondant – Bright White
  • 150 gram FunCakes Modelling Paste – Wit
  • FunCakes smaakpaste naar keuze
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Holly Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Aqua
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Brown
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Milk Chocolate
  • FunCakes Edible FunColours Gel – White Snow
  • FunCakes suikerparels zwart
  • FunCakes bakspray
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes goud/zilver karton 16cm
  • 340 ml water
  • 6 eieren
  • 375 gram zachte ongezouten roomboter
  • Wilton rolstok
  • Wilton taartzaag
  • Wilton cooling grid
  • Wilton spatula hoek
  • Wilton turntable
  • Wilton bamboo dowels
  • Diepe ronde bakvorm Ø20 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Diepe ronde bakvorm Ø15 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Cutting wheel, bijvoorbeeld van PME
  • Daisy marguerite plunger cutter set, bijvoorbeeld van PME
  • Side scraper medium, bijvoorbeeld van PME
  • Florist tape wit, bijvoorbeeld van PME
  • Rose leaf cutter, bijvoorbeeld van FMM
  • Floral wire 20 gauge wit
  • Mini flower pics
  • Tangetje

Bereidingswijze:
Maak een dag van tevoren de kikker en de leliebladeren zodat ze kans hebben om te drogen. Kleur 150 gram modelling paste groen en boetseer hier een kikker van. Voor het lijf en het hoofd maak je twee grote ballen die je met behulp van een cocktailprikker op elkaar zet. Met het cutting wheel maak je een brede mond en met een cocktail prikkertje maak je twee neusgaten. Voor de voorpoten rol je eerst 2 balletjes en deze rol je langwerpig uit. Een kant druk je plat en hier snijd je tenen in. Plak met wat eetbare lijm de voorpoten tegen de kikker aan. Voor de achterpoten geldt hetzelfde alleen zijn deze balletjes iets groter als voor de voorpoten. Plak ook deze tegen de kikker aan met eetbare lijm. Voor de ogen rol je twee kleine balletjes en druk dit plat. Van een klein stukje wit fondant maak je twee kleinere balletjes, druk dit plat en plak dit op het groene oog. Duw er als laatste een zwart pareltje in. Plak de oogjes bovenop de kikker.

Voor de leliebladeren rol je de overtollige groene modelling paste dun uit en steek hier met de rose leaf cutters verschillende maten blaadjes uit. Met het cutting wheel geef je een snede tot aan het midden en trek het iets open. Laat dit een nacht goed drogen op een stuk keukenpapier.

Neem een klein stukje wit fondant en kleur dit geel. Rol dit dun uit op een met poedersuiker bestrooid werkblad en steek hier daisies uit. Per bloem heb je twee dezelfde maten nodig. Plak er twee op elkaar en laat ze drogen in een eierdoos of soort gelijk zodat de blaadjes rechtop staan. Plak een klein balletje wit fondant als hartje in het midden van de bloem.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 300 gram Mix voor Botercrème en 400 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpannen in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de twee pannen. Bak de biscuits in 30-35 minuten gaar en stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de maakpasta.

Snijd de biscuits allebei 2 keer door en vul en smeer rondom dun af met botercrème. Gebruik de side scraper om de taarten strak af te smeren. Zet een half uur in de koelkast om op te laten stijven. Verdeel de overige botercrème in vier porties en kleur deze in twee tinten groen en twee tinten blauw. Veeg met een paletmes alle vier de kleuren botercrème tegen de taart aan en trek dit met behulp van de turntable en de side scraper strak. Op deze manier vermengen alle kleuren zich. Stapel de taarten op elkaar met behulp van het taartkarton en dowels, zie ook het basisrecept voor het stapelen van een taart.

Knip een aantal floral wires met een tangetje doormidden. Kleur een heel klein stukje fondant bruin en vorm hier sigaren van. Steek deze met een beetje lijm op de floral wires en omwikkel deze met de tape. Met een mengsel van bruine en witte dust maak je de sigaren helemaal af.

Kleur de rest van het fondant in verschillende kleuren groen, rol het dun uit en maak met behulp van het cutting wheel lange sprieten gras.

Boven op de taart plaats je de kikker. Duw twee flower pics achter de kikker in de taart en zet hier de sigaren in. Plak tegen de flower pics een groene sprieten zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Decoreer de taart verder met de leliebladeren, lelies, groene sprieten en de sigaren. De sigaren die tegen de taart komen plak je er gewoon tegen aan, hier hoef je geen flower pics voor te gebruiken, tenzij je ze in de taart wil prikken.