Kiezelstenencake

Benodigdheden:

  • Kiezelstenencake400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 50 gram FunCakes Mix voor Bavarois – Bosvruchten
  • 500 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Brown
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Milk Chocolate
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Black
  • 1 pot FunCakes Sweet Pebbles
  • 6 eieren
  • 100 ml water
  • 250 ml slagroom
  • Zak lichtbruine basterdsuiker
  • Pot abrikozenjam
  • Ronde Wilton bakpan Ø 25cm x 7,5cm
  • Mal om boomschors en houtnerf te maken, bijvoorbeeld de Rustic Woodland Mould van Karen Davies
  • Wilton Cake Release
  • Wilton kwastjes
  • Siliconen bakkwast, bijvoorbeeld van Patisse
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag
  • Grote zeef

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met Cake Release. Maak de 400 gram Mix voor Biscuit klaar volgens de aanwijzingen van de verpakking of in dit basisrecept, doe het beslag in de bakvorm en bak de biscuit in 40-45 minuten gaar. Stort hem daarna op een taartrooster om af te laten koelen. Maak 50 gram Mix voor Bavarois volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept.

Snijd de biscuit twee keer door en vul met de bavarois. Verwarm de abrikozenjam in de magnetron en druk het met een lepel door een zeef. Smeer de taart rondom af met de abrikozengelei die je hebt opgevangen. Kleur de fondant bruin en maak met behulp van de mal plakken met een houtnerf er in. Dit poeder je naar eigen inzicht met zwarte en bruine FunColours dusts. Druk het vervolgens tegen de taart aan. Ga helemaal rondom. Op de bovenkant van de taart strooi je flink wat lichtbruine basterdsuiker zodat het mooi bedekt is. Maak tot slot met de sweet pebbles een bloem of ander figuur op de bovenkant van de taart.