Kerstboomtaart

Benodigdheden:

  • 330 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes granaatappelsmaakstof
  • 25 gram FunCakes fondant Bright White
  • FunCakes Suikerparels 4mm – Wit Glans
  • FunCakes Suikerdecoratie Sneeuwvlokken Parelmoer Wit
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Red
  • 33 ml water
  • 5 eieren
  • 400 ml water
  • 500 gram zachte ongezouten boter
  • Wilton Wonder Mold kit
  • Wilton Metal Cookie Cutter Star 7.5cm
  • Mini sterretjesuitstekers
  • Wilton Bake Easy Spray
  • Wilton Spuitmondje #1M
  • Spuitzak 40 cm
  • Rolstokje

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Spray de bakvorm in met bakspray. Vul een mengkom met de 330 gram Mix voor Biscuit, 33 ml water en de 5 eieren en mix dit op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Vul de bakvorm met het beslag en bak de biscuit in ongeveer 35 minuten gaar. Laat afkoelen op een taartrooster. Maak de botercrème aan door 400 gram Mix voor Botercrème met 400 ml water te mixen en laat dit mengsel minimaal een uur opstijven bij kamertemperatuur. Klop 500 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).

Meng naar eigen smaak de granaatappelsmaakstof door de botercrème en kleur hem roder met de rode kleurstof. Snijd de biscuit 2 keer door en vul hem met een laagje botercrème. Smeer de buitenkant af met een heel dun laagje en laat even opstijven in de koelkast. Doe de rest van de botercrème in een spuitzak met spuitmond 1M en spuit mooie rozetten rondom de biscuit. Rol de fondant uit en steek hier een grote ster uit en een aantal kleine sterretjes. Laat de grote een dag drogen. Decoreer de taart met kleine en grote sterretjes, witte parels en zet als laatste de ‘piek’ erbovenop.