Kerstbomenbos

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 3 eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 150 gram FunCakes Modelling Chocolate Wit
  • 3 verschillende kleuren groene kleurstof, bijvoorbeeld:
    • FunCakes Edible FunColours Gel – Leaf Green
    • FunCakes Edible FunColours Gel – Holly Green
    • FunCakes Edible FunColours Gel – Mint Green
  • 4 eieren
  • 25 ml water
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • Zoute stokjes
  • 3 plastic ziplock-zakjes
  • Ronde bakvorm van 20 cm
  • Bakspray
  • Taartrooster
  • Taartzaag
  • Paletmes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (160°C heteluchtoven) en spray de bakpan in met bakspray. Mix de biscuitmix met de 4 eieren en 25 ml water op hoge snelheid tot een luchtig beslag. Vul hiermee de bakvorm en bak de biscuit in ongeveer 35 minuten gaar. Let op dit kan per oven verschillen! Laat de biscuit afkoelen op een taartrooster.

Klop de slagroom samen met de mascarpone en de suikerbakkerspoeder in een mengkom stijf. Snijd de biscuit 2 of 3 keer door (afhankelijk van de hoogte) en vul hem met de mascarponeslagroom. Smeer de buitenkant eerst een keer strak af met slagroom en ga er daarna nog een keer grof overheen. Zet weg in de koelkast. Kneed de Modelling Chocolate soepel en maak er verschillende maten kegels van bij wijze van bomen. Duw de kegels op een zoutstokje. Verdeel de kristalsuiker over 3 plastic zakjes, voeg in alle drie de zakjes met een cocktailprikker een andere kleur groene kleurstof toe en schud dit goed doorelkaar. Maak vervolgens de kegels een beetje nat met water en rol ze door de groene suikers. Steek vlak voor het opdienen de kerstbomen in de taart.