Kersentaartjes met chocolade

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Koekjes
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • Taartvormpjes 9 cm (12 stuks)
  • Kersen vlaai vulling
  • 350 gram FunCakes chocolade melts puur
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • Spuitzak
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix met 150 gram roomboter en 1 ei tot een deeg. Laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dikte. Steek rondjes uit net zo groot als de taartvormpjes en leg het deeg er in. Bak ze in het midden van de in ca. 12 minuten goudgeel. Laat de taartjes afkoelen.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Smeer de binnenkant in met de chocolade en laat dit even hard worden in de koelkast. Vul een spuitzak met de overige chocolade en spuit op een stuk papier strepen van links naar rechts. Laat deze strepen hard worden in de koelkast.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Vul de taartjes met de vlaaivulling. Vul een spuitzak met de slagroom en spuit hiermee en toef op de kersenvulling, decoreer deze met de chocolade.

Aantal taartjes:
12 stuks