Kersentaartje

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cookies
  • 1 ei
  • 150 gram (room)boter
  • 100 gram FunCakes Amandelspijs
  • 10 gram losgeklopt ei
  • 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 250 ml water
  • 1 pot/blik kersenvlaaivulling of kersenjam
  • geklopte slagroom
  • springvorm 25 cm

Bereidingswijze:
Verwam de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix, 150 gram boter en 1 ei tot een deeg. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten.

Voor de banketbakkersroom meng je 100 gram mix met 250 ml water. Klop de room met een garde of mixer circa 5 minuten tot een gladde massa. Laat de room even opstijven.

Kneed de amandelspijs met het ei goed door. Rol het koekjesdeeg uit tot een lap van circa 1 centimeter dikte. Bekleed hiermee een ingevette en met bloem bestoven springvorm. Bekleed de lap met stukjes marsepein of amandelspijs, tot circa 1 centimeter van de rand.

Spuit nu een laagje banketbakkersroom op het taartje. Blijf hierbij circa 8 mm van de rand.

Bak het taartje in 20-25 minuten goudbruin. Laat het taartje afkoelen. Vul het afgekoelde taartje met de kersenvlaaivulling of jam en decoreer het taartje verder naar wens met slagroom of botercrème. Hierna kun je het taartje naar wens garneren met hele (gekonfijte) kersen of chocolaatjes.

Aantal taartpunten:
10-12 stuks.