Kersen lolly’s met suikerhagel

Benodigdheden:

  • Lollystokjes
  • Wilton Lollipop mold
  • FunCakes Sugar Strands – Colour Mix-
  • 300 gram suiker
  • 100 ml water
  • 50 gram glucose
  • Suikerthermometer
  • FunColours Edible FunColours Gel – Red
  • 2 eetlepels FunCakes Smaakstof Kers

Bereidingswijze:
Steek de lollystokjes in de mold en besprenkel de bodem van de mould met suikerhagel.

Kook in een zware steelpan de suiker, het water en de vloeibare glucose op hoog vuur totdat de suiker is opgelost. Kook de siroop door tot 150℃.

Heb je geen suikerthermometer dan kan je controleren of de tempratuur goed is door te kijken of een druppel van het mengsel hard wordt bij een val in koud water. Als dit het geval is heeft het de juiste temperatuur bereikt.

Haal de siroop van het vuur en roer de kleurstof en de smaakstof door het lollymengsel. Schenk de siroop in de lolly mould en PAS OP dit is gloeiend heet!!

Zorg dat de stokjes goed vast komen te zitten door ze een beetje in de siroop te draaien. De siroop wordt namelijk onmiddellijk hard! Laat de lolly’s uitharden.

Haal ze uit de mold en bestrijk de voorkant met een kwastje en wat water en doe er nog wat extra suikerhagel op.

Aantal lolly’s:
9 stuks.