Kaasstengels met Italiaanse kruiden

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Italiaans Brood
  • 300 ml water
  • 7 gram gedroogde gist
  • Zakje pittige geraspte kaas
  • Zakje geraspte mozzarella
  • Verse, fijngesneden peterselie
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Wilton bakpapier
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Doe 500 gram Mix voor Italiaans Brood samen met 7 gram gist en 300 ml water in een mengkom met deeghaak en mix dit voor 15 minuten tot een gladde soepele bal. Voeg er vervolgens het overgrote deel van de pittige geraspte kaas aan toe, had alleen een klein beetje apart om later de stengels mee te bestrooien, en laat het nog even meedraaien zodat het goed vermengd is door het deeg. Kneed het eventueel nog even met de hand na. Dek het deeg in de mengkom af met plastic folie of een droge schone theedoek en laat het op een warme plek 45 minuten rijzen.
Bestuif je werkblad daarna met Magic Roll-Out Powder, haal het deeg uit de kom, duw de lucht eruit en vorm een rechthoekige lap van het deeg. Snijd met een scherp mes dunne repen van ongeveer 1,5 cm en draai ze per twee om elkaar heen. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, dek af met een droge schone theedoek en laat dit op een warme plek nog eens 60 minuten rijzen.

Verwarm tussentijds je oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Bestrooi de kaasstengels met de overgehouden pittige geraspte kaas en de geraspte mozzarella en bak ze in 10-12 minuten bruin en gaar. Strooi er voor het serveren wat verse fijngesneden peterselie overheen.