Italiaans breekbrood

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor italiaans Brood
  • 7 gram gedroogde gist
  • 300 ml water
  • 150 gram fijngesneden olijven en gedroogde tomaatjes
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 40 gram gezouten, gesmolten boter
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Springvorm van ø 24,5 cm
  • Wilton bakpapier
  • Wilton Cake Release
  • Bakkwast, bijvoorbeeld van Patisse
  • Plastic folie
  • Schone theedoek

Bereidingswijze:
Doe de 500 gram Mix voor Italiaans Brood, 7 gram gist, 300 ml water en de rozemarijn in een mengkom en mix dit met de deeghaak op lage snelheid in 15 minuten tot een mooi glad brooddeeg. Kneed hierna met de hand de olijven en de tomaatjes erdoorheen. Leg de deegbal weer terug in de beslagkom en dek strak af met plastic folie. Laat het deeg 45 minuten rijzen op een warme plek. Sla na het rijzen de lucht uit het deeg op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met Cake Release. Verdeel het deeg in balletjes en leg deze in de springvorm. Dek af met een schone theedoek en laat het nogmaals 60 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C) en bak het brood in ongeveer 30 minuten gaar. Verwijder na het bakken de rand van de springvorm en smeer de bovenkant van het warme brood in met gesmolten gezouten roomboter. Warm is het brood het allerlekkerst! Zet er eventueel een schaaltje met olijfolie en een met zeezout bij om het brood in te dippen.