Irish coffee pudding met chocolade

Benodigdheden:

  • 150 gram FunCakes pure chocolade melts
  • 3 eetlepels cacao
  • 500 ml melk
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel FunCakes smaakstof vanille
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof Irish Coffee
  • 125 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • Snuf zout
  • 250 ml slagroom
  • 20 gram suiker
  • FunCakes musketzaad in diverse kleuren
  • FunCakes marsepeinen hulstblaadjes
  • Glaasjes
  • Vershoudfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een pan. Klop ondertussen de cacao, het ei, de eierdooiers, de suiker, de banketbakkersroompoeder en het zout tot een massa. Zodra de melk warm is, een beetje melk bij de cacao schenken en goed kloppen. Dan schenk je de cacaomassa (met de melk) terug in de pan met melk. Klop tot dat alle ingrediƫnten beginnen te binden. Zet dan gelijk het vuur uit. Klop dan snel de chocolade melts, boter en de vanille en smaakstof erdoor heen.

Schep de pudding in glazen of in een schaal. Dek af met wat vershoudfolie en laat de pudding afkoelen. Eenmaal afgekoeld kun je hem in de koelkast zetten om koud te worden. Klop de slagroom en spuit dit op de bovenkant. Decoreer met het musketzaad en de hulstblaadjes.

Aantal desserts:
6 stuks.