Heksenketel

Ingrediënten:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • FunCakes Bakspray
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Tylo Poeder
  • 500 gram FunCakes Fondant Raven Black
  • 250 gram FunCakes Fondant Maroon Brown
  • 100 gram FunCakes Fondant Fire Red
  • 100 gram FunCakes Fondant Mellow Yellow
  • 100 gram FunCakes Fondant Royal Purple
  • 75 gram FunCakes Fondant Bright White
  • 190 gram FunCakes Dip ’n Drip Slime Green
  • FunCakes Suikerdecoratie Oogjes Rond
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 30 cm
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder om te bestrooien
  • FunCakes eetbare lijm
  • 5 eieren
  • 250 + 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • 125 ml water
  • Cacaopoeder
  • Wilton Candy Mold Skeleton Bones
  • 200 gram Wilto nCandy Melts Bright White
  • 2 Wilton Plastic Dowels (hol)
  • Wilton Piping Gel
  • Wilton Rolstok
  • Wilton Dusting Brush set/2
  • 2x diepe ronde bakvorm van Ø15 cm
  • Taartrooster
  • Metallic food paint dark gold
  • PME cutting wheel
  • Schaartje
  • Scherp mes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 125 gram Mix voor Botercrème en 500 gram Mix voor Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en cupcakes. Vet de twee bakvormen in met bakspray en vul met het cupcakebeslag. Bak de cakes gedurende 60 minuten en stort ze daarna op een taartrooster om af te laten koelen.

Verwarm de Candy Melts in de magnetron of au bain-marie en vul hiermee een spuitzak. Knip er een klein puntje af, vul de mold tot aan de randjes en zet in de koelkast zodat het kan opstijven.

Rol het paarse en witte fondant uit, snijd van de witte fondant stroken en leg dit op het paarse fondant. Ga er met de rolstok een paar keer overheen zodat het als het ware samensmelt. Smeer de dowel in met piping gel en vouw het gestreepte lapje er omheen. Vouw de achterkant tegen elkaar aan en knip strak langs de dowel af. Kneed door een klein stukje zwarte fondant een beetje tylo poeder en boetseer hier twee puntschoenen van. Steek de beklede dowels erin en laat staan om te drogen. Rol een klein stukje geel uit en maak hier gespen en riempjes van die je op de schoen plakt met eetbare lijm. Verf de gespen goud met de food paint. Maak van de bruine fondant verschillende maten rolletjes en geef ze met het cutting wheel nerven en laat drogen. Kneed de rode en gele fondant door elkaar, rol uit en steek hier twee maten blaadjes uit voor de vlammen.

Snijd de bovenkant van de cakes af, vul de cakes met botercrème en stapel weer op elkaar. Snijd het met een scherp mes in de vorm van een ketel. Smeer hem rondom af met de crème en plaats in de koelkast om op te stijven.

Kneed de zwarte fondant goed door, rol uit op een met suikerbakkerspoeder bestrooid werkblad en bekleed hiermee de cake. Plaats de cake op zijn kop, hierdoor kun je hem makkelijker bekleden. Draai de cake om en maak een rolletje fondant voor het randje rondom de ketel. Knip de dowels op maat en plaats deze in de cake. Verwarm de Dip ’n Drip circa 10 seconden in de magnetron en giet dit over de bovenkant van de taart. Verwijder de botjes uit de mold en leg deze in het groene slijm.

Maak het fondant rondom de cake een beetje vochtig en gebruik de cacaopoeder en een grote kwast om het een roestig uiterlijk te geven. Positioneer de takken en plaats de cake erop. Plak de vlammen langs de onderrand vast met een beetje lijm. Zet de taart tot serveren in de koelkast.