Hazelnoot bavarois taart

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 75 gram roomboter
  • 190 gram FunCakes mix voor Choco Biscuit
  • 2½ eieren (circa 125 gram)
  • 100 ml water
  • Bakvorm 25×25 cm
  • Bakpapier
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram FunCakes mix voor Bavarois hazelnoot
  • 100 gram gehakte hazelnoten
  • Cacaopoeder en slagroom (voor decoratie)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 250 gram mix met 75 gram (room)boter en een half losgeroerd ei tot een deeg. Laat het een uurtje rusten in de koelkast en rol het dan uit tot een plak van ongeveer 5 mm dik.

Vet de bakvorm in. Knip een vel bakpapier op maat van de bodem en de zijkanten van de bakvorm en leg deze er in. Vet ook het bakpapier weer in. Snij het koekdeeg op maat van de taartvorm en leg deze op de bodem.

Maak daarna het chocolade biscuit. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng de 190 gram mix, 2 eieren en de 40 ml water en klop het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten op, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Roer er 75 gram van de gehakte hazelnoten door en verdeel de mix over de koekbodem.

Doe de bakvorm in de oven en bak de taart in circa 30 minuten gaar. Controleer of de biscuit gaar is door er voorzichtig iets op te drukken. Veert de biscuit weer terug dan is hij klaar. Laat het afkoelen in de taartvorm.

Klop de slagroom lobbig. Meng de 50 gram bavaroise mix met de 60 ml water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom. Verdeel de bavaroise over de taart en laat deze opstijven in de koelkast. Maak er een toefje slagroom op en strooi er ter decoratie de overige hazelnoten en een beetje cacaopoeder over.