Hartige tartelettes met zalm

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • FunCakes bakspray
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 25 water
  • Zoutvlokken (gemalen)
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Tartelettes vormpjes van 10 cm (8x)
  • Scherp mesje
  • Bloem om op uit te rollen
  • 5 eieren
  • Bakje boursin cuisine sjalot/bieslook
  • Bosje fijngesneden lente-ui
  • 200 gram zalmsnippers
  • Flesje kookroom
  • Peper & zout

Bereidingswijze:
Kneed 500 gram Mix voor Tartelettes, 200 gram boter, 1 ei, 25 ml water en een flinke theelepel gemalen zoutvlokken samen tot een deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats in de koelkast voor 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Kneed het deeg stevig door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Spray de vormpjes in met de bakspray. Snij met een scherp mes rondjes uit, die ruim 1 cm groter zijn dan de bovenkant van het vormpje. Drapeer de deeglapjes losjes in de vormpjes en snijd het overtollige deeg met een scherp mesje schuin langs de rand weg. Het deeg mag iets uitsteken boven de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Kluts 5 eieren samen met een bakje boursin cuisine, de kookroom en wat peper en zout door elkaar. Voeg hier de zalmsnippers en de fijn gesneden lente-ui bij. Verdeel dit over de vormpjes (vul niet verder dan 2/3) en bak de tartelettes in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen in de vormpjes.

Je kunt de tartelettes zowel warm als koud serveren.

Aantal tartelettes:
8 stuks.