Hartige tartelette met spekjes en lente-ui

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • FunCakes Bakspray
  • 200 gram zachte gezouten roomboter
  • 1 ei
  • 25 ml water
  • Wilton Rolstok
  • Wilton Perfect Results Round Tart/Quiche Pan -23cm-
  • Bloem om op uit te rollen
  • Zoutvlokken (fijn gemalen)
  • Scherp mesje
  • 5 eieren
  • 200 gram katenspek in reepjes gesneden en uitgebakken
  • Bakje boursin cuisine knoflook
  • Bosje lente-ui fijngesneden
  • Half flesje kookroom

Bereidingswijze:
Kneed 500 gram Mix voor Tartelettes, 200 gram boter, 1 ei, 25 ml water en een flinke theelepel zoutvlokken tot een deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats in de koelkast voor 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Spray de vorm in met de bakspray. Drapeer het deeg losjes in de vorm en snijd het met een scherp mesje het deeg wat te veel is schuin langs de rand weg. Het deeg mag iets uitsteken boven de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Doe 4 eieren in een kom en kluts het samen met de boursin cuisine en een half flesje kookroom door elkaar. Doe de fijngesneden lente-ui samen met de uitgebakken spekjes bij het ei-mengsel. Giet dit in de vorm en bak de tartelette in ongeveer 20 minuten bruin en gaar. Laat de tartelette in de vorm afkoelen.

Je kunt de tartellete warm en koud serveren.