Hartige cupcakes met spinazie en geitenkaas

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 250 gram gezouten roomboter
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • Muffin/cupcake bakvorm standaard
  • Baking cups
  • Wilton spuitmondje 2D
  • Wegwerpspuitzak
  • 400 gram zachte geitenkaas
  • 1 rode + een paar reepjes
  • 150 gram verse spinazie
  • Handje geroosterde pijnboompitjes
  • Uitgebakken bacon
  • Zout
  • Peper
  • Honing
  • Beetje melk

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Hak met een scherp mes de spinazie fijn en snijd de ui in stukjes. Hak daarna de bacon in kleine stukjes. Hou een beetje spinazie, reepjes rode ui, stukjes bacon en pijnboompitjes apart voor decoratie.

Meng 500 gram mix voor cupcakes, 250 gram gezouten boter en 5 eieren in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag. Verkruimel 200 gram zachte geitenkaas en meng dit met een eetlepel honing. Voeg dit mengsel toe aan de het cupcake beslag. Blijf net zolang mixen tot de geitenkaas helemaal is opgenomen.

Roer de bacon, de spinazie, stukjes ui, een handje pijnboompitjes en wat peper en zout door het beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Verkruimel 200 gram zachte geitenkaas en meng dit met een eetlepel honing en een klein beetje melk in een kom. Mix dit mengsel tot het mooi luchtig is. Plaats spuitmondje 2D in de spuitzak en vul deze met het geitenkaas mengsel. Spuit kleine toefjes op de cupcakes en decoreer deze met een stukje bacon, blaadje spinazie, rode ui en wat pijnboompitjes. Maak het helemaal af met een klein beetje honing.

Aantal cupcakes:
24 stuks.