Happy BEE-day macarons

Benodigdheden:

  • 300 gram FunCakes Mix voor Macarons
  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Geel
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Oranje
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Zwart
  • 50 gram FunCakes Modelling Paste – Wit
  • 70 gram eiwit
  • 125 ml water
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 30 cm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Wilton – Perfect Height – rolstok
  • Wilton spuitmondje #12

Bereidingswijze:
Doe 300 gram Mix voor Macarons samen met 70 gram eiwit in een kom en mix gedurende 4 à 5 minuten op medium snelheid tot een taai beslag. Kleur dit met de gele en oranje kleurstof tot een donkergeel beslag. Doe in een spuitzak met spuitmondje #12. Leg de macaronmat op een bakplaat en spuit hier het beslag op. Laat dit 2 uur aan de lucht drogen voor het mooiste resultaat. Maak ondertussen 125 gram Mix voor Botercrème zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verwarm de oven voor op 150°C (heteluchtoven 130°C) en droog de macarons in ongeveer 15 minuten. Laat ze op de mat volledig afkoelen.

Als de macarons zijn afgekoeld maak je met de zwarte eetbare stift strepen en een gezichtje. Kneed de modelling paste goed door en rol het heel dun uit. Steek met een medium rozenbladuitsteker net zo veel vormpjes uit als je macarons hebt. Knijp het puntje iets samen en plak het met eetbare lijm op de macaron.

Vul een spuitzak met spuitmondje #12 met de botercrème, spuit een dopje botercrème op de onderste helft van de macaron en zet het andere deel er bovenop. Zet tot gebruik in de koelkast.

Kijk voor een hele bijentafel ook eens naar de Happy BEE-day cake en de Happy BEE-day cupcakes!