Happy BEE-Day Cake

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 300 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 700 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • 250 gram FunCakes Modelling Paste – Wit
  • FunCakes Smaakpasta – Mandarijn
  • Klein stukjes FunCakes fondant – Raven Black
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Geel
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Oranje
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Milk Chocolate
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Sunset Yellow
  • FunCakes Edible FunColours
  • Brush Food Pen – Zwart
  • 340 ml water
  • 6 eieren
  • 375 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes Eetbare lijm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes goud/zilver taartkarton rond Ø16 cm
  • Extra diepe, ronde bakvorm Ø20 cm , bijvoorbeeld van PME
  • Extra diepe, ronde bakvorm Ø15 cm , bijvoorbeeld van PME
  • Wilton Paletmes klein – hoek
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Taartrooster
  • Wilton – Wide Glide – rolstok
  • Wilton – Perfect Height – rolstok
  • Wilton bamboo dowels
  • Wilton kwastje
  • Alfabetuitstekers, bijvoorbeeld de Alphabet Push Easy Uppercase Cutters van Cakestar
  • Medium hexagonuitsteker, bijvoorbeeld van PME
  • Kleine side scraper, bijvoorbeeld van PME
  • Cutting wheel, bijvoorbeeld van PME
  • Kleine flower pics, bijvoorbeeld van PME.
  • Rozenblaadjesuitsteker, bijvoorbeeld van FMM
  • Flower wire, 20 gauge wit, bijvoorbeeld van Culpitt
  • Tangetje

Bereidingswijze:
Maak de bijen en letters een dag van tevoren zodat ze de kans hebben om te drogen. Ga voor de bijen als volgt te werk: knip het 20 gauge flower wire doormidden met een tangetje en buig de bovenkant om tot een haakje of oogje. Kleur bijna alle modelling paste met de gele en oranje kleurstof tot de juist kleur voor bijen, houdt een klein stukje paste wit. Maak van het gele modelling paste ovaaltjes, dip de wire met het haakje of oogje in de lijm en steek dit in het gele ovaal. Laat dit een nacht drogen. Rol het zwarte fondant heel dun uit en snijd met het cutting wheel smalle stroken die je met lijm op de bijtjes plakt. Met de eetbare stift teken je oogjes en een mondje. Rol de witte modelling paste heel dun uit en steek met de kleinste rozenblaadjesuitsteker net zoveel vormpjes uit als je bijen hebt. Knijp de puntjes iets samen en plak ze op de bijtjes.

Rol vervolgens het fondant iets dikker uit en steek hier de letters uit die je nodig hebt. Laat ook deze een hele nacht drogen.
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 300 gram Mix voor Botercrème en 400 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpannen in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de twee pannen. Bak de biscuits in 30-35 minuten gaar en stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de mandarijnsmaakpasta.

Snijd de biscuits allebei 2 keer door en vul en smeer rondom af met botercrème. Gebruik de side scraper om de taarten strak af te smeren. Zet een half uur in de koelkast, smeer vervolgens nog een keer af met botercrème en zet weer terug in de koelkast om op te laten stijven.

Verdeel het fondant in 3 stukken en kleur het in 3 verschillende tinten geel. Gebruik hiervoor de gele en oranje kleurstof samen. Bekleed allebei de taarten aan de bovenkant met geel fondant en zet weer terug in de koeling. Rol de 3 kleuren geel fondant uit en steek hier heel veel hexagonvormpjes uit. Maak een mengsel van de Sunset Yellow Dust en de Milk Chocolate Dust en geef de randjes van alle hexagons een kleurtje. Stapel de taarten op elkaar met behulp van taartkartons en dowels, kijk hier voor een uitleg voor het stapelen van taarten. Plak de hexagons tegen de taart aan. Gebruik eventueel een beetje lijm, maar in principe is het niet nodig.

Plak boven op de taart de letters die je gemaakt hebt met een beetje lijm. Doe in de flower pics een stukje fondant en steek hier de bijtjes op het ijzerdraad in. Steek deze op de gewenste plek in de taart. Zet de taart tot gebruik in de koelkast.

Kijk voor een hele bijentafel ook eens naar de Happy BEE-day cupcakes en de Happy BEE-day macarons!