Halloween Koekhuisje

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei (circa 50 gram)
  • 500 gram FunCakes mix voor Royal Icing
  • 60 ml water
  • FunCakes musketzaad Halloween
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Black
  • Huisjes uitsteker
  • FunCakes fondant: groen, oranje, zwart
  • Spuitzakken met spuitmondje 3

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix met 150 gram roomboter en 1 ei tot een deeg. Laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 0,5 cm dikte. Steek de onderdelen van het koekhuisje uit en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in circa 12 minuten goudgeel. Laat de koekjes afkoelen.

Maak nu de icing voor op de koekjes. Zeef 500 gram mix en meng dit met 60 ml water voor een icing met stijve consistentie. Klop de mix en het water circa 7-10 minuten rustig door elkaar tot de icing goed wit is, het niet meer glanst en er pieken getrokken kunnen worden die niet teruglopen. Pas bij een handmixer op voor het vastlopen van de mixer!

Om de icing te gebruiken als glazuur op het koekhuisje verdun je de icing. Voeg hiervoor per 200 gram gemaakte icing 1 theelepel water toe. Bewaar ook een bakje van de stevige consistentie icing om het koekhuisje in elkaar te zetten.

Verdeel de icing over 4 bakjes en voeg de kleurstoffen toe zodat naast wit nog drie kleuren krijgt. Vul de spuitzakken met de icing. Decoreer de koekjes onderdelen met de icing en versier het met de musketzaad. Laat dit alles een nachtje drogen.

Zet de volgende dag het huisje in elkaar met de icing met stevige consistentie. Maak het geheel af met pompoenen en een spin van fondant. Of gebruik je eigen creativiteit.