Halloween Dessert

Benodigdheden:

  • 360 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 40 gram boter
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 75 ml water
  • Bakvorm Ø 30 cm
  • 150 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream
  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel FunCakes smaakstof perzik
  • 150 gram FunCakes chocolade melts puur
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Ronde uitsteker
  • 10 glaasjes
  • FunCakes Halloween musketzaad

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C).

Meng de mix, eieren, boter en het water en klop het rustig in 3 minuten tot een dik beslag. Vul een ingevet bakblik met het beslag en bak de brownie 20 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen.

Mix 150 gram mix voor Enchanted Cream met 100 ml melk en 100 ml water 3 minuten op hoge snelheid. Roer de smaakstof er door heen.

Doe 150 gram melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt).Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Vul een spuitzak met de chocolade en knip het puntje eraf. Spuit nu de spinnenwebben op het papier. Plaats deze in de koelkast of hard te worden.

Vul een spuitzak met de cream en knip hier het puntje af. Steek 20 rondjes uit de brownie en leg deze in de glaasjes. Spuit hier een laagje crème overheen en leg hier weer een plakje brownie op. Spuit hier weer een toefje crème op. Versier de toef met de Halloween musketzaad en de chocolade spinnenwebben.

Aantal desserts:
10 desserts.