Griezelig lekker cupcakes

Benodigdheden:

  • 360 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 75 ml water
  • 250 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 125 gram boter
  • 2½ ei
  • Zwarte baking cups
  • Muffin bakvorm
  • Taartrooster
  • 250 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 250 ml water
  • 300 gram ongezouten roomboter
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • FunCakes Smaakstof slagroom
  • Wegwerpspuitzakken
  • Wilton spuitmondje 1M
  • FunCakes musketzaad Halloween

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).

Meng 250 gram mix voor botercrème met 250 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.

Doe de ingrediënten voor de brownie (360 gram mix, 2 eieren, 40 gram boter en 75 ml water) in een kom en mix tot een glad beslag. Doe hetzelfde met de ingrediënten voor cupcakes (250 gram mix,125 gram boter en 2½ ei) en meng dit ook tot een glad beslag en kleur het oranje.

Plaats de baking cups in de muffin bakvorm en vul ze eerst met het brownie beslag en daarna met het cupcake beslag. Bak de cupcakes in circa 18-20 minuten en laat ze daarna afkoelen op een taartrooster.

Klop 300 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het
mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de slagroom smaakstof toe en mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten).

Verdeel de botercrème in twee porties, zorg dat een portie flink groter is dan de andere. Kleur de grootste portie crème oranje en de kleine portie paars met de voedselkleurstof.

Vul een spuitzak met spuitmondje 1M met de oranje crème en spuit toeven op de cupcakes. Vul een andere spuitzak met de paarse crème en spuit nog een klein toefje crème op de toeven. Decoreer met de musketzaad.

Aantal cupcakes:
20 stuks.