Goddelijke karamelgebakjes

Benodigdheden:

  • 50 gram FunCakes Mix voor Bavarois – Caramel
  • 1 pot FunCakes Glazetopping – caramel
  • Meerdere ronde uitstekers
  • 250 ml slagroom
  • 60 ml water
  • 50 gram gezouten roomboter
  • Zak Lonka caramels
  • Rol volkorenkoekjes
  • FunCakes Acetaatfolie

Bereidingswijze:
Verkruimel een halve rol koekjes tot fijn poeder. Smelt de boter in de magnetron, voeg de helft toe aan de kruimels en roer door. Als het te droog is, voeg je nog een beetje gesmolten boter toe. Plaats acetaatfolie in de ringen, schep twee eetlepels koekkruimels in elke ring en druk aan. Zet dit 10 minuten in de koelkast.

Maak vervolgens de bavarois klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept.

Vul de ringen met bavarois en laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Haal vlak voor het serveren de gebakjes uit de koelkast en giet er een mooie laag caramel glazetopping overheen. Haal daarna pas de ring en het acetaatfolie weg. Hoe dikker je laag caramelglaze is, hoe meer deze vervolgens over het taartje zal druipen. Snijd tot slot een handje Lonka caramels in kleine blokjes en decoreer de gebakjes hiermee.