Glutenvrije red velvet taart

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Red Velvet Cake, Glutenvrij
  • 400 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder, Glutenvrij
  • 4 eieren*
  • 140 + 200 gram zachte ongezouten roomboter*
  • 200 gram cream cheese*
  • Vanillestokje*
  • Bakvorm Ø18/20 cm*
  • Wilton taartrooster*

* Zorg ervoor dat de overige ingrediënten glutenvrij zijn.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 160°C). Mix 140 gram roomboter zacht. Voeg de mix en 4 eieren toe en klop het in 5 minuten op matige snelheid tot een glad beslag. Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

Maak intussen het cream cheese glazuur. Mix in een grote kom de boter en de cream cheese. Zet de mixer op de laagste stand en voeg in delen de suikerbakkerspoeder toe, totdat de glazuur zacht en romig is. Voeg als laatste de vanille toe.

Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Smeer de onderste laag in met cream cheese glazuur. Plaats de tweede laag erop en smeer deze in met het glazuur en plaats de laatste laag erop. Smeer nu de bovenkant van de taart in met het glazuur. Werk vervolgens verder omlaag langs de randen, zodat uiteindelijk de gehele taart met de cream cheese is bedekt.