Gingerbread People Merry Christmas Cake

Benodigdheden:

  • FMM Gingerbread People Set
  • FMM Merry Christmas
  • FMM More than a Bird House
  • FMM Cool Christmas Tappit
  • FMM Dab-a-Dust
  • FMM Straight Frill 5-8
  • FMM Essential Shapes
  • FMM Knife and Scriber Tool
  • 580 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Mix voor Cupcakes
  • FunCakes Wegwerpspuitzakken 41 cm
  • FunCakes Mix voor Royal Icing 500g
  • FunCakes Rolfondant -Bright White- 1kg
  • FunCakes Modelling Paste Wit -1kg-
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Red 30g
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Holly Green 30g
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Brown 30g
  • FunCakes Cake Board Rond Ø27,5cm
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Black
  • FunCakes Suikerparels 4mm Zwart
  • FunCakes Eetbare lijm
  • FunCakes Taartkarton rond 26cm
  • Non-stick mat
  • Non-stick rolstok
  • Friller tool
  • Taartzaag
  • 9 eieren
  • 58 ml water
  • Ronde bakvorm 20 cm
  • Ronde bakvorm 25 cm
  • Baking cups
  • Standaard cupcake-/muffinbakvorm
  • 250 gram boter
  • 5 eieren

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak 580 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul de ingevette bakvormen (1/2 tot 2/3 vol) en bak de biscuit in de oven gaar. Oven niet tussentijds openen! Bak de 20 cm taart in 30-35 minuten gaar en de 25 cm taart in 35-40 minuten gaar. De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

Maak 400 gram Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de taarten in lagen met de taartzaag en vul deze met de botercrème. Smeer de taarten daarna af met de crème. Kneed de witte fondant goed door en bekleed hiermee beide taarten. Plaats de 20 cm-taart op een taartkarton voordat je deze op 25 cm-taart plaatst. Plaats de 25 cm op het cake board.

Verdeel de modelling paste in vier delen. Kleur een deel ginger met de bruine kleurstof, een deel rood, een deel groen en houdt het laatste deel wit.

Rol de ginger modelling paste uit. Gebruik de More than a Bird House Cutter, steek de volgende panelen (1, 2 en 4) twee keer uit. Laat dit circa 48 uur drogen. Rol een strip witte modelling paste uit. Gebruik de FMM Knife & Scriber Tool om een strakke rand te maken met bloemetjesmotief (hiervoor gebruik je de Straight Edge Frill Cutter). Rol de rode modelling paste uit en steek hier grote rechthoeken uit met de Essential Shapes-uitsteker en ook een grote strik met de Gingerbread People Set. Rol de witte en groene modelling paste uit en steek hieruit grote rondjes in wit en kleinere in groen. Steek 2 dunne strips uit de witte modelling paste en 1 kleine groene strik met de Gingerbread People Set. Zet het huisje in elkaar zoals aangegeven op de verpakking van de More than a Bird House cutter.

Rol de groene modelling paste uit. Steek 3 kerstbomen uit en snijd hiervan de stronk af. Laat er 2 circa 24 uur drogen.

Rol de ginger modelling paste uit. Steek 2 grote gingerbreadpoppen uit. Maak de gezichten door de suikerparels te gebruiken als ogen en de frilling tool om de smile te maken. Rol de groene modelling paste uit en steek 3 strikken uit. Rol de rode modelling paste uit en steek de kleren uit. Maak de gingerbreadpoppen af met de kleren.

Rol de ginger modelling paste uit. Steek 4 gingerbreadpoppen uit. Maak de gezichten door met de eetbare pen de ogen te tekenen en de frilling tool om de smile te maken. Rol de groene modelling paste uit en steek 4 kleine strikken uit. Rol de rode modelling paste uit en steek de kleren uit. Maak de gingerbreadpoppen af met de kleren.

Rol de rode modelling paste uit en steek Merry Christmas uit met de uitsteker. Rol de witte modelling paste uit en steek hieruit 5 sneeuwvlokken met de Cool Christmas Tappit.

Maak een rol van witte en rode modelling paste en maak hiermee 7 candy canes in verschillende maten. Steek kleine strikjes uit de groene modelling paste om ze helemaal af te maken.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten voor de cupcakes op kamertemperatuur. Maak 500 gram Mix voor Cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffinbakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft). Bak de cupcakes in de oven in ca. 18-20 minuten gaar. Vul een spuitzak met de botercrème en spuit hiermee toeven op de cupcakes. Versier de cupcakes met de kleine gingerbreadpoppetjes.

Zorg ervoor dat het gingerbread huisje goed vast zit op je taart. Je kunt deze met royal icing vastzetten. Plaats twee kleine candy canes naast de deur van het huisje. Plaats een kerstboom en een kleine gingerbreadpop voor het huisje.

Plak “Merry Christmas” op de zijkant van de taart vast met eetbare lijm. Decoreer dit met de kerstboom en een candy cane.

Plaats twee grote gingerbread people aan de voorzijde van de onderste taart en decoreer ook deze met de kleine en grote candy canes.

In samenwerking met FMM.