Gingerbread People Gift Tag Cake

Benodigdheden:

  • FMM Gingerbread People Set
  • FMM Gift Tag Cutter Set
  • FMM Cool Christmas Tappit
  • FMM Dab-a-Dust
  • FMM Multi-Ribbon Cutter
  • FMM Knife & Scriber Tool
  • FunCakes Cake Board Rond Ø27,5cm
  • FunCakes Modelling Paste Wit -1kg-
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Red 30g
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Holly Green 30g
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Brown 30g
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby Blue 30g
  • 500 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Rolfondant -Bright White- 1kg
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Black
  • FunCakes Suikerparels 4mm Zwart
  • FunCakes Suikerparels 4mm Wit
  • FunCakes Wegwerpspuitzakken 41 cm
  • 500 gram FunCakes Mix voor Royal Icing
  • FunCakes eetbare lijm
  • Non-stick mat
  • Non-stick rolstok
  • Friller tool
  • Lollystokje
  • Taartzaag
  • 9 eieren
  • 50 ml water
  • Ronde bakvorm 20 cm (2x)

Bereidingswijze:
Verdeel de modelling paste in vier delen. Kleur een deel ginger, gebruik hiervoor de bruine kleurstof. Kleur een deel rood, een klein deel groen en houd de rest wit.

Rol de ginger modelling paste uit. Steek 1 groot gingerbreadmannetje uit. Gebruik de suikerparels als ogen en maak met de frilling tool een lachend mondje. Rol de groene modelling paste uit en steek er 1 grote strik uit. Plaats drie witte parels onder de groene strik op het poppetje. Laat dit 24 uur drogen.

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Maak 500 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul de bakvorm tot een à twee derde en bak de biscuits in 30-35 minuten gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Haal de biscuit direct na het bakken uit de bakvorm en laat uitdampen op een rooster.

Maak nu de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de taarten door met de taartzaag en vul deze met de crème. Stapel de taarten op elkaar en smeer de taart helemaal af. Kneed de witte fondant goed door , kleur deze baby blauw, bekleed de taart en plaats het op het cake board.

Rol de ginger modelling paste uit en steek hier 2 kleine gingerbreadpoppetjes uit. Maak weer een smile met de frilling tool. Rol de groene modelling paste uit en steek hier 2 kleine strikjes uit. Rol de rode modelling paste uit, steek hier het jasje en het jurkje uit en plak deze op de poppetjes samen met de strikjes en de witte parels.

Rol de witte modelling paste uit en steek hier sneeuwvlokken uit met de Cool Christmas Tappit. Laat het uitharden.

Rol de witte modelling paste uit en steek hier met de Gift Tag-uitsteker 2 grote en 3 kleine gift tags uit. Plaats de kleine gingerbreadpoppetjes op de grote tags. Rol de groene modelling paste uit en steek hier met de kleine decoratiestrip van de gift tag-uitsteker hulstblaadjes mee uit. Plak de hulstblaadjes op de kleine gift tags. Rol een klein beetje rode modelling paste tot een balletje en gebruik deze als bes voor op de hulstblaadjes.

Rol de rode modelling paste uit. Plaats de Multi-Ribbon Tool op de smalste stand en maak 3 strips. Verzet de tool naar een stand groter en maak hiermee 2 strips. Rol nog meer rode modelling paste uit en gebruik dit om strikken te maken.

Plak de gift tags op de taart zoals in de foto. Plak daarna de rode strips erboven en maak deze af met de strikken. Snijd een aantal sneeuwvlokken doormidden en plaats deze langs de onderkant van de taart. Zet het grote gingerbreadpoppetje op een lollystokje en plaats deze boven op de taart. Versier de taart daarna met de overgebleven sneeuwvlokken.

In samenwerking met FMM.