Giant tartelette

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • FunCakes Bakspray
  • 40 gram FunCakes witte chocolade melts
  • 200 gram FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • FunCakes Smaakpasta citroen
  • FunCakes wegwerp spuitzak 41 cm
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 25 + 500 ml water
  • Wilton Perfect Results Round Tart/Quiche Pan 23cm
  • Wilton spuitmond #2A
  • Wilton rolstok
  • Bak kwast
  • Bloem om op uit te rollen
  • Diverse soorten fruit, zoals vijgen, bramen, aardbeien, ect.
  • Scherp mesje
  • Vork

Bereidingswijze:
Kneed 500 gram Mix voor Tartelettes, 200 gram boter, 1 ei en 25 ml water tot een deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats in de koelkast voor 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Spray de vorm in met de bakspray. Drapeer het deeg losjes in de vorm en snijd het met een scherp mesje het deeg wat te veel is schuin langs de rand weg. Het deeg mag iets uitsteken boven de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de tartelette in ca. 15-20 min gaar en lichtbruin en laat hem in de vorm afkoelen.

Smelt de chocolade in de magnetron en smeer de binnenrand en de bodem van de tartelettes hiermee in. Plaats in de koelkast zodat het kan opstijven. Het chocolade laagje zorgt ervoor dat je deeg niet sompig wordt na het vullen.

Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Breng hem op smaak met de citroen smaakpasta. Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de banketbakkersroom. Spuit de bodem van de tartellete vol met dopjes banketbakkersroom en decoreer met vers fruit.