Geo Hexagon Cake

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakpasta naar keuze
  • 1kg FunCakes Rolfondant – Bright White
  • 750 gram FunCakes Rolfondant – Raven Black
  • 400 gram FunCakes Gum Paste
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Pink
  • FunCakes Edible FunColours Dust – Cherry Red
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Glitter Gold
  • FunCakes eetbare lijm
  • Klein beetje FunCakes Mix voor Royal Icing
  • 440 ml water
  • 6 eieren
  • 500 gram zachte ongezouten roomboter
  • Diepe ronde bakvorm van Ø10cm x 7,5 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Wilton Decorator Preferred Deep Round Pan Ø15cm x 7,5cm
  • Wilton Decorator Preferred Deep Round Pan Ø20cm x 7,5cm
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag
  • Wilton Comfort Grip Spatula hoek
  • Wilton Wide Glide rolling pin
  • Wilton Perfect Height rolling pin
  • Wilton dusting pouch met FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Wilton Cake Release
  • Wilton EU Icing Colour – Ivory
  • Wilton foam pad
  • Wilton flower drying rack
  • Wilton Flower Stamen Assortment
  • Zwarte medium stamens, bijvoorbeeld van JEM
  • Wit florist tape, bijvoorbeeld van PME
  • Bruin florist tape, bijvoorbeeld van PME
  • Groen florist tape, bijvoorbeeld van PME
  • Floral Wire 18 gauge, bijvoorbeeld van Culpitt
  • Floral Wire 26 gauge, bijvoorbeeld van Culpitt
  • Impression mat, bijvoorbeeld van FMM
  • Cobblestone impression mat, bijvoorbeeld van PME
  • Geo uitsteker, bijvoorbeeld de Geometric Multicutter Hexagon Small van PME
  • Rozenuitsteker, bijvoorbeeld de 5 petal cutter van FMM
  • Bloemenuitsteker met veiner, bijvoorbeeld de Sugarflex Veiner Mini Flower van Silikomart
  • Ball tool, bijvoorbeeld van PME
  • Kniptangetje
  • Klein plat kwastje
  • Rejuvenator
  • Plastic insteekhoesjes
  • Blok oase ingepakt in plasticfolie

Bereidingswijze:
Maak de bloemen een paar dagen van tevoren, zodat deze goed kunnen drogen. Kneed 400 gram gum paste en 100 gram wit fondant door elkaar. Verdeel in twee stukken en kleur één gedeelte lichtroze en het andere donkerroze met de FunColours Gel.
Voor de roosjes: knip een 18 gauge floral wire in drie stukken. Neem een stukje van de gumpaste/fondant en rol hier een druppeltje van. Dip het ijzerdraad in de lijm en duw het druppeltje er op. Laat dit een nacht drogen.
Rol je gumpaste heel dun uit op een beetje Magic Roll-Out Powder en steek voor elke roos 2x de 5 petal cutter uit. Leg ze onder een plastic hoesje om uitdrogen te voorkomen. Leg een 5 petal op het foampad en ga met de ball tool over het randje heen zodat het een beetje gaat golven. Smeer het druppeltje op ijzerdraad dat je eerder hebt gemaakt in met lijm en plak de bloem er omheen. Sla elke keer 1 bloemblaadje over en plak dan vast. Herhaal dit met de tweede laag. Maak op deze manier alle roosjes af, steek ze in de oasis en laat minimaal 1 dag, liefst 2 dagen drogen. Wikkel daarna groen tape om het ijzerdraad.
Voor de fantasiebloemetjes: knip wit 26 gauge wire in 3 stukken en buig aan de bovenkant om. Neem 3 zwarte stamens en vouw dubbel. Haak deze om de wire en duw het vast. Neem een stuk groen tape en omwikkel hiermee de aanhechting van de stamens aan het draad. Neem een stukje gumpaste en rol uit op Magic Roll-Out Powder. Steek met de bloemenuitsteker bloemetjes uit en duw ze in de veiner. Steek de ijzerdraadjes met zwarte kopjes door het midden van de bloem en maak vast door wat gumpaste rondom de stamper te draaien. Hang ze aan het drying rek en laat 1 dag, liefst 2 dagen drogen. Hierna omwikkel je het weer met groen tape.
Voor de stamper: Knip wit 26 gauge wire in drie stukken en buig aan de bovenkant om. Neem 5 Wilton stampers en vouw dubbel, haak ze om het ijzerdraad en zet vast met groen tape. Geef de puntjes van de stampers een blushje met de rode dust.
Voor de takken: wikkel 18 gauge draad helemaal om met bruin tape en buig hier en daar het draad voor een grillige vorm.
Geef na 1 à 2 dagen droogtijd de bloemetjes allemaal een blush op de randjes met de rode dust. Gebruik hiervoor een plat kwastje.

Maak de Mix voor Biscuit en Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor biscuit en botercrème. Bak de drie cakes en breng de botercrème op smaak met een smaakpasta naar keuze. Vul de cakes met de botercrème en stapel de delen weer op elkaar.

Mix 500 gram zwart fondant en 250 gram witte fondant. Kneed licht maar niet goed door om het gemarmerde effect te krijgen en bekleed hiermee de onderste taart. Kleur 600 gram wit fondant lichtroze en bekleed hiermee de bovenste twee taarten. Het fondant wat je overhoudt, gebruik je voor de geofiguurtjes. Kleur 150 gram fondant met de ivoorkleurstof.
Rol het zwart/wit, ivoor en roze fondant uit, geef het ivoor en wit fondant een werkje mee door de impression matjes er op te drukken en steek met de Hexagonuitsteker vormpjes uit. Plak het kleinste taartje helemaal vol met de vormpjes. De tweede taart beplak je willekeurig naar eigen inzicht.
Maak eetbare verf door de gouden dust te mengen met rejuvenator en volg de lijnen op je zwarte gemarmerde taart. Laat drogen.

Stapel de drie taarten op elkaar volgens de uitleg in dit basisrecept.

Maak een kleine portie Mix voor Royal Icing zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en kleur het lichtroze.
Doe een beetje op de bovenste taart en rangschik hier de bloemen en takjes in. Knip het ijzerdraad af indien het te lang is. Langs de rand van de taart doe je ook wat icing en rangschik je ook een aantal bloemen. Als laatste steek je hier en daar een bruine tak.