Ga voor goud-koekjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Koekjes
  • Wilton bakpapier
  • 1 ei
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Afbeelding van een medaille geprint op frosty sheets
  • Ronde uitsteker (iets groter dan je afbeelding)
  • Wilton piping gel
  • Wilton Wide Glide rolling pin
  • Kwastje
  • Optioneel: Rood/wit/blauw lint

Bereidingswijze:
Maak 500 gram Mix voor Koekjes zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en bedek de bakplaat met een vel bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast, kneed het weer soepel en rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek cirkels uit met de uitsteker en leg ze met een kleine afstand van elkaar op de bakplaat. Bak de koekjes in 10-12 minuten bruin en gaar en laat ze afkoelen op het aanrecht. Heb je deeg over? Bewaar het in de vriezer voor een volgende keer!

Knip de medailles op frosty sheets uit, verwijder de plastic laag en plak ze met piping gel op de koekjes. Optioneel: Plak het (gewassen!) lint tussen de print en het koekje.